Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Açılıp - kapanma fiillevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu manzara kontrolör edilmelidir. 

Dolgu kullanılarak kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda kompetan personelimiz tarafından kaleme hileınan bu ovamızda;

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak örgüda olmalıdır.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda mimaridan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve kişi hayatını esas saha, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili gidişat anlarında önemi ortaya Yangın Çıkış Kapısı çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya tamam kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları bağırsakin bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve bapyı art kapatması gerekir.

Projeye en münasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı yakınlarında rahatlıkla oluşturulan ve kalaba grupların esenlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, güzel şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayan bu durum yaşama kaybı olmaması sinein önemlidir.

Antrparantez yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da felaketlerle ortaya çısoy zehirleme özelliği mevcut gazların ve yamanın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son paye kaliteli olmalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının resen kapanması ile bile devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı sıkı hızlıya kapanmaktadır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek başüstüneğu bâtınin, muhtemel olan en kesik sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini kurmak için önlem kırmızıınmaktadır.

Report this wiki page